مواضع مدعیان حقوق بشر را در مبارزه با مواد مخدر قبول نداریم
وزیر دادگستری با بیان اینکه مواضع مدعیان حقوق بشر را در مبارزه با مواد مخدر قبول نداریم، گفت: کسی که مواد مخدر توزیع و انسانهای بیشماری را آلوده و هویت انسانی آنان را سلب میکند، مفسد و مستحق اعدام است. حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی گفت: اینکه نهادهای حقوق بشری سازمان ملل بحث عدم اعدام مجرمین […]
وزیر دادگستری با بیان اینکه مواضع مدعیان حقوق بشر را در مبارزه با مواد مخدر قبول نداریم، گفت: کسی که مواد مخدر توزیع و انسانهای بیشماری را آلوده و هویت انسانی آنان را سلب میکند، مفسد و مستحق اعدام است.
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی گفت: اینکه نهادهای حقوق بشری سازمان ملل بحث عدم اعدام مجرمین مواد مخدر را مطرح میکنند، قبول نداریم. اسلام دینی است که با کشتن انسانها مخالف است و قتل را بزرگترین جنایت میداند ولی قصاص را هم لازم میداند. فلسفه قصاص این است که اگر کسی قصاص میشود جلوی قتلهای دیگر گرفته میشود و این به خاطر احترام به خون انسانها است نه اینکه خون آنان را بیارزش بداند.
وی در پاسخ به این سوال که مجازاتهای مربوط به محکومین مواد مخدر تا چه میزان بازدارنده است، گفت: اینکه مجازاتهای محکومین مواد مخدر در کاهش بزه و جنایت مواد مخدر چقدر موثر بوده، این یک بحث فنی و حقوقی است که در قوه قضائیه، دولت، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت در حال بررسی و تحقیق هستیم که اگر برخی مجازاتها در کاهش جرم مرتبط با مواد مخدر نقش زیادی ندارند، تغییر مجازات بدهیم و راهکار دیگری را مطرح کنیم. این یک بحث جدی است که در حال تحقیق هستیم.
پورمحمدی با اشاره به رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: ایران، بزرگترین کشور طی سه دهه گذشته است که با مواد مخدر مبارزه میکند و تاکنون بیشترین خسارتها و تلفات را در این زمینه متحمل شده است ولی دستاوردمان هنوز مورد رضایت نیست؛ لذا در بحث مبارزه نیازمند یک تغییر بودیم. انتخاب رویکرد اجتماعی هم برای این موضوع انتخابی بجا و شایسته از سوی وزیر کشور و دبیرکل ستاد است که همه جامعه را درگیر خواهد کرد